Skip to main content

Ουκρανοί χακάρουν ρωσικό λογαριασμό και αγοράζουν ερωτικά βοηθήματα αντί για drones

REUTERS/Evgenia Novozhenina

Υποστηρίζουν ότι αγόρασαν ερωτικά παιχνίδια αξίας 25.000 δολαρίων.

Έναν ευφάνταστο τρόπο επίθεσης φαίνεται πως σκέφτηκαν Ουκρανοί ακτιβιστές για να πλήξουν τις προμήθειες της Μόσχας σε drones.

Η ομάδα Kiber Sprotyv (Cyber ​​Resistance) ανακοίνωσε ότι έβαλε στο στόχαστρο τον λογαριασμό που διατηρεί στο AliExpress ( γίγαντας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικού εμπορίου) ο Μικαήλ Λούτσιν.

Ο Λούτσιν είναι φίλος του στρατιωτικού μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι- το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μαξίμ Φομίν-, ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης την περασμένη Κυριακή. Συγκεντρώνει επίσης χρήματα για την αγορά drones που παραδίδει για χρήση στα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στην Ουκρανία.

«Είναι εγκληματίας πολέμου, εθελοντής, blogger και πλέον ιδιοκτήτης ερωτικών βοηθημάτων», ανέφεραν οι Ουκρανοί ακτιβιστές σε δήλωσή τους με την οποία κάνουν γνωστό ότι χάκαραν τον λογαριασμό του Λούτσιν.

Τι εννοούν όμως λέγοντας ότι πλέον του ανήκουν ερωτικά βοηθήματα; Στόχος της επίθεσής τους ήταν να αντικαταστήσουν τις αγορές drones με αγορές ερωτικών βοηθημάτων. Όπως υποστηρίζουν, μέσω του λογαριασμού του, αγόρασαν ερωτικά παιχνίδια αξίας 25.000 δολαρίων.

Μάλιστα δημοσίευσαν screenshots της να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό του Λούτσιν στο AliExpress.

Από την πλευρά του, ο Λούτσιν επιβεβαίωσε ότι το mail και ο λογαριασμός του στο AliExpress είχαν παραβιαστεί από τους Ουκρανούς, αλλά υποστήριξε ότι κατάφερε να πάρει πίσω τα περισσότερα από τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί, με εξαίρεση ένα μέρος αξίας 17.000 ρουβλίων (195 ευρώ) που είχαν ήδη παραδοθεί. Δήλωσε επίσης ότι είναι «λυπηρό» που δεν υπάρχουν «αρκετοί πύραυλοι Kalibr» για να χτυπήσουν τους χάκερ.

Απαντώντας στα σχόλιά του, η ομάδα Kiber Sprotyv ανέφερε ότι ο Λούτσιν ψεύδεται για την επιστροφή των χρημάτων, με τον ίδιο να απαντάει εκ νέου λέγοντας ότι θα ανοίξει ένα sex shop στη Ρωσία και θα αγοράσει ακόμη περισσότερα drones από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Με πληροφορίες από Politico