Skip to main content

Επικοινωνία Μπορέλ με Τσαβούσογλου- «Η ΕΕ θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση»

REUTERS/Sertac Kayar

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες αρωγής και να συμβάλλει στην ανοικοδόμηση».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες αρωγής και να συμβάλλει στην ανοικοδόμηση» των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμούς, αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνοντας ότι εξέφρασε στον κ. Τσαβούσογλου τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του προς στον τουρκικό λαό.

Στο μεταξύ συνεχίζονται στην Τουρκία να ανασύρονται επιζώντες από τα χαλάσματα, οχτώ ημέρες μετά τον σεισμό. Σχεδόν 222 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την περιοχή, μια 42χρονη γυναίκα ανασύρθηκε σήμερα ζωντανή από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην πόλη Καχραμανμαράς.

Χθες διασώθηκαν συνολικά εννέα επιζώντες στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων δύο αδέρφια ηλικίας 17 και 21 ετών, που ανασύρθηκαν από τα ερείπια πολυκατοικίας στην επαρχία Καχραμανμάρας και μία 77χρονη που ανασύρθηκε από τα ερείπια επταώροφης πολυκατοικίας στο Αντίγιαμαν 212 ώρες μετά τον σεισμό.