Skip to main content

Σκάνδαλα διαφθοράς στην Ουκρανία: Υπουργός υπό κράτηση

Ο Βασίλ Λοσίνσκι κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 400.000 ευρώ όταν το υπουργείο του αγόρασε γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς προκαλούν σάλο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Βασίλ Λοσίνσκι, συνελήφθη επειδή έλαβε «εξαψήφια ποσά» σε δωροδοκία. «Το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού, Βασίλ Λοσίνσκι, και τον συνέλαβε» ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Ukrayinska Pravda.

Ο Βασίλ Λοσίνσκι κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 400.000 ευρώ όταν το υπουργείο του αγόρασε γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο και το υπουργείο ανέφερε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι υποστηρίζει πλήρως την έρευνα.

Σάλο προκαλούν επίσης οι αναφορές ότι το υπουργείο Άμυνας αγοράζει τρόφιμα για να σιτίσει τους στρατιώτες του σε τιμές έως και τρεις φορές υψηλότερες από τις τιμές λιανικής στα καταστήματα. Πρόκειται μάλιστα για ένα συμβόλαιο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη σίτιση των στρατιωτών.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρέσνικοφ, πρόκειται να κάνει δήλωση ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Ο Ρέζνικοφ έχει προσκληθεί σε ακρόαση» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Εθνική Ασφάλεια και την Άμυνα, Μαριάνα Μπεσούγκλα, στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Suspilne Media. Επιπλέον, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα διεξάγει έρευνες για διαφθορά στο υπουργείο Άμυνας.