Skip to main content

Βρετανία: 40 άτομα στο Ανατολικό Σάσεξ διανυκτέρευσαν σε παμπ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

REUTERS/Toby Melville

Η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση στη Βρετανία, με ακυρώσεις πτήσεων, αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στους δρόμους.

Περίπου 40 άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε μια παμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας, αφού η σφοδρή χιονόπτωση ανάγκασε ορισμένους να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους με τους δρόμους να είναι αδιάβατοι.

Το Bear Inn, στο Burwash, στο Ανατολικό Σάσεξ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, άνοιξε τις πόρτες του σε όσους είχαν αποκλειστεί, παρέχοντας ζεστά ροφήματα, ζέστη χάρη στο τζάκι και στρώματα για τα παιδιά.

Η Αλεξάντρα Λοσκ, η οποία έμεινε στην παμπ, είπε ότι πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, αλλά όλοι ήταν «ευτυχισμένοι».

Η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση, με ακυρώσεις πτήσεων, αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στους δρόμους.

Η Λοσκ, επιμελήτρια στο Βασιλικό Περίπτερο του Μπράιτον, είπε ότι δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών και ηλικιωμένων, βρήκαν καταφύγιο στο Bear Inn και περιέγραψε τη σκηνή ως «βιβλική». Εκείνη είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό της στον αυτοκινητόδρομο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν χαλάσει, είπε, ενώ άλλα αυτοκίνητα ήταν απλά κολλημένα και τα οχήματα «γλιστρούσαν». «Δεκαπέντε λεπτά χιόνισε. Ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να κολλήσουμε”, πρόσθεσε.»

Η ιδιοκτήτρια του Bear Inn, Pauline Wilson, είπε ότι η παμπ έχει οκτώ δωμάτια , αλλά γρήγορα γέμισαν.

«Μόλις γεμίσαμε, καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε κάπου, δεν μπορούν να μείνουν στα αυτοκίνητά τους όλη τη νύχτα», είπε.

«Είχαμε τρεις κυρίες που μοιράζονταν ένα δωμάτιο, που δεν είχαν καν συναντηθεί πριν».

REUTERS/Andrew Couldridge

Είπε ότι όλοι οι καλεσμένοι της τη νύχτα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα ταξίδια τους, με κάποιους να την καλούν όταν έφτασαν στο σπίτι για να την ευχαριστήσουν για τη φιλοξενία της παμπ. Άλλωστε κάποιοι όπως είπαν, έκαναν και νέους φίλους.