Skip to main content

Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν στις 21.00 για τις βουλευτικές εκλογές

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε μια προσπάθεια διεξόδου από την πολιτική κρίση στην οποία είναι πιθανό να περιέλθει η Γαλλία μετά το -κακό για τον πρόεδρο- αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει απόψε στις 21.00 (ώρα Ελλάδος) διάγγελμα στον γαλλικό λαό.

Ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του έχουν χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, η εκτελεστική εξουσία αναζητά διέξοδο. Μετά από τον πρώτο γύρο διαβουλεύσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων χθες, ο πρόεδρος θα συνεχίσει σήμερα.

Χθες, κατά τα ειωθότα, ο κ. Μακρόν υποδέχθηκε και την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λε Πεν. Ο Μακρόν συζήτησε μαζί της το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η κ. Λε Πεν απάντηε: «Νομίζω ότι η κατάσταση δεν το δικαιολογεί». 

Σύμφωνα με τον κομμουνιστή Φαμπιέν Ρουσέλ, τον οποίο είδε χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν έθεσε το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης «εθνικής ενότητας». Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ζήτησε «ένα μεγάλο συνασπισμό» με την πλειοψηφία, τους Les Républicains και τη μετριοπαθή αριστερά.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.