Skip to main content

Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας σε A+

REUTERS/Abdul Saboor

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε τον κίνδυνο που ελλοχεύει η κυβέρνηση στο Παρίσι να μην πετύχει σημαντική μείωση του ελλείμματος.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε A+ από AA προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P.

Στην αιτιολόγηση του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε τον κίνδυνο που ελλοχεύει η κυβέρνηση στο Παρίσι να μην πετύχει  τη σημαντική μείωση του ελλείμματος τον επόμενο χρόνο όπως αναμενόταν.

«Παρά την υποβολή αυτής της εβδομάδας του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2026 στο κοινοβούλιο, η αβεβαιότητα σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας παραμένει υψηλή», ανέφερε ο S&P στην ανακοίνωσή του για την τρέχουσα κατάσταση της γαλλικής οικονομίας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.