Στο fast track τουριστική επένδυση στο νομό Λασιθίου

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 17:41
UPD:17:41

Την ένταξη της τουριστικής επένδυσης «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ», στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track), αποφάσισε η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Η επένδυση αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου της Κρήτης κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης, είναι η Βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

Η ΔΕΣΕ ενημερώθηκε επίσης για την εξέλιξη της επένδυσης της εταιρείας SPES SOLARIS - SOLAR CONCEPT A.E., για την κατασκευή 39 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 131,074 MW, προϋπολογισμού €301,470 εκ. στις περιοχές Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, που είχε ενταχθεί στη διαδικασία του fast track ήδη από το 2011.

Στη συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τζαβάρας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης και Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Πέτρος Σελέκος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας "Επενδύστε στην Ελλάδα" Στέφανος Ησαΐας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα