Ο πρέσβης Δημήτριος Μαράντης στην Αθήνα

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 15:02

Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: κ.κ. Ηλίας Σπυρτούνιας (AmCham GR), Βασίλης Αντωνιάδης (BCG), Αλέξανδρος Κωστόπουλος (Repower Greece), US Ambassador Demetrios Marantis, US Ambassador Daniel Smith, Γιάννος Γραμματίδης (AmCham GR)

Το Ελληνο - Αμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Repo(we)r Greece διοργάνωσε εκδήλωση - συζήτηση, με αφορμή της συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση της διεθνούς εκστρατείας δημόσιας διπλωματίας Repo(we)r Greece, με κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου και επίσημο προσκεκλημένο τον Πρέσβη Δημήτριο Μαράντη, US Trade Representative, Executive Office of the President από την Ουάσινγκτον.

Στόχος της συζήτησης ήταν να αναζητηθούν εργαλεία και πρακτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης που έχουν εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία και να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα ως μοχλοί ενίσχυσης των αλλαγών.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο από την συζήτηση ήταν η ανάγκη για μία ισχυρή και ειλικρινή συμμαχία μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα ώστε να ξεπεραστούν τα πολύπλευρα προβλήματα και εμπόδια που αντιμετωπίζουμε είτε σε σχέση με τις εξαγωγές, τις επενδύσεις ή απλά το επιχειρήν και να κεφαλαιοποιηθούν σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας όπως η γεωστρατηγική της θέση, τα εξαιρετικά προϊόντα, το ανθρώπινο κεφάλαιο και η διασπορά.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ Daniel Smith, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ιδρυτής του Repo(we)rGreece και ο Βασίλης Αντωνιάδης Πρόεδρος της Boston Consulting Group, ενώ παραβρέθηκαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανισμών.

H διεθνής εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας Repo(we)r Greece, έχει στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα και την ανάδειξη της Ελλάδας με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών. Αποτελεί μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Νέα Υόρκη, και υποστηρίζεται από κορυφαίους επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό - όπως το Ελληνο - Αμερικανικό Επιμελητήριο που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια χρήσιμης συνεισφοράς στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα