«Η ΕΥΔΑΠ δεν θα γίνει ο νέος ΟΣΕ»

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 13:50
UPD:13:50

Στα 850 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικά τα χρέη υπουργείων και δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, μαζί με τις προσαυξήσεις. Η ΕΥΔΑΠ δεν θα γίνει ο νέος ΟΣΕ, διαμηνύει ο πρόεδρος της εταιρείας Στέλιος Σταυρίδης και δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει τις οφειλές.

Συγκεκριμένα όπως διευκρινίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταυρίδης, τα χρέη των δήμων ανέρχονται σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κάθε μήνα λόγω των επιβαρύνσεων στα 350 εκατ. ευρώ .

Τεράστια ποσά οφείλει στην ΕΥΔΑΠ και το Δημόσιο, από υπουργεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, με το συνολικό ποσό των οφειλών να φτάνει τα 850 εκατ. ευρώ (500 το Δημόσιο και 350 οι δήμοι).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από δήμους που έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Πρωταθλητής στα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ είναι ο δήμος Μεγαρέων με οφειλές 45 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις επιβαρύνσεις. Μεγάλα ποσά που οφείλουν δήμοι από τη χρήση νερού για τις πλατείες, πάρκα κ.λπ. Το χρέος του δήμου Αθηναίων φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ... Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε», ξεκαθαρίζει, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ

Σχολιασμένα