Επιμένει στις γραπτές δεσμεύσεις η Κομισιόν

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 15:08

Τις έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας για τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, εξακολουθούν να αναμένουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.

Τις έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας για τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, εξακολουθούν να αναμένουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι «η μορφή των επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο».

Ο Αλταφάζ ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων, τόνισε ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρωζώνης, να σταλούν το συντομότερο δυνατό.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε επίσης ότι ποτέ δε διευκρινίστηκε αν απαιτούνται μία ή περισσότερες επιστολές, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι να ικανοποιηθεί το βασικό ζητούμενο, που είναι η σαφής διαβεβαίωση προς τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ευρωζώνης.

Εξάλλου, γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα το κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Αθήνα και πως οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν επαφές, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ευρεία στήριξη για τα αναγκαία και σκληρά μέτρα, προκειμένου να επιτύχει το πρόγραμμα προσαρμογής.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έκτακτο συμβούλιο Eurogroup.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα