Προγράμματα επιδότησης εργασίας και για τα τουριστικά γραφεία ζητεί ο ΗΑΤΤΑ

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 18:17

Την πρωτοβουλία για τα προγράμματα επιδότησης εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ χαιρετίζει οΣ ύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, σημειώνοντας πως ανάλογη μεταχείριση θα πρέπει να έχει και ο κλάδος των τουριστικών γραφείων.

«Σήμερα, τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται σε δεινή θέση και η ελληνική πολιτεία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την υποστήριξή τους. Αντίθετα, μάλιστα, με την αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 23% έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού. Ο κλάδος αναμένει τις ενέργειες της πολιτείας για τη στήριξή του, προκειμένου οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν το προσωπικό, αλλά και να αντιμετωπίσουν το κόστος για την εξυπηρέτηση των εποχιακών αναγκών του τουρισμού», αναέρει ο ΗΑΤΤΑ.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω προγράμματα αφορούν τη «διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας, με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας» και τη «διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εποχικής και συνεχούς λειτουργίας».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ, τα προγράμματα αυτά έρχονται να ενισχύσουν επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό και εκτιμάται ότι σηματοδοτούν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον ελληνικό τουρισμό.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα