Αμεσα η αποπληρωμή επιχορήγησης σε ΜμΕ

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 16:34
UPD:17:32

¶μεσα ξεκινά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η αποπληρωμή της δημόσιας επιχορήγησης προς 14.543 επιχειρήσεις, των οποίων τα σχέδια έχουν ενταχθεί στη δράση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Τριτογενούς Τομέα.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ και των τριών Προγραμμάτων της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η εντολή μεταφοράς της πρώτης δόσης, ύψους 320 εκ. ευρώ, προς τις 26 τράπεζες που αποτελούν τους τελικούς δικαιούχους, υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Αθανάσιο Μπούρα.

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων υπερβαίνει το 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 640 εκ. είναι δημόσια δαπάνη (κοινοτικοί και εθνικοί πόροι). Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, από την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, προβλέπεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 15.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα, με την υπογραφή αντίστοιχων εντολών μεταφοράς 32 εκ. ευρώ, προχωρά και η αποπληρωμή της β’ δόσης επιχορήγησης των επιχειρήσεων, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της γ’ προκήρυξης για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη τη δέσμευσή της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες υφίστανται εντονότερα τις πιέσεις που δημιουργεί η διεθνής κρίση. Η επιτάχυνση της καταβολής των επιχορηγήσεων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα δώσει μια σημαντική ανάσα ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Περιφέρεια».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα