Τροπολογία: Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 18:08
UPD:18:22

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει τη διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης λογαριασμών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Στην Τροπολογία σημειώνεται ότι “Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί σημαντικά, αποτέλεσμα δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών και αύξηση του κόστους παραγωγής. Απαιτείται ευρύτερη πρόβλεψη των δικαιούχων επιδότησης, καθώς και ενίσχυση του κανονιστικού πλαισίου, για χορήγηση επιδότησης”. 

Ειδικότερα, με την τροποποίηση διευρύνεται η βάση των δικαιούχων καταναλωτών φυσικού αερίου και εμπλουτίζεται το ρυθμιστικό περιεχόμενο της προβλεπόμενης κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, με την οποία εξειδικεύεται η διαδικασία χορήγησης της επιδότης.

Ποιους αφορά

Αφορά τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως επιπέδου και όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, τους αγρότες, τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, τις επιχειρήσεις.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα