Π. Μυλωνάς: Αυτές είναι οι προοπτικές για το 2022

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 19:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Tο σύστημα εκκαθάρισης της Εθνικής Τράπεζας θα έχει πωληθεί στην EVO Payments το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους δήλωσε ο κ. Παύλος Μυλωνας στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου.

Σε ότι αφορά την τιτλοποίηση Frontier II που εν τέλει θα περιέχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ  θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 6μηνου του 2022.

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί το 2022 ενώ η τράπεζα θα καταγράψει το επόμενο έτος ισχυρότερη κερδοφορία.

Η τράπεζα θα προχωρήσει στο πλαίσιο των MREL σε εκδόσεις ομολόγων το 2022 Tier I και II.

Συγχρόνως ο κ. Μυλωνάς είπε πως η Εθνική διαθέτει όλους τους πόρους και τα εργαλείας για να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ανάπτυξης.

Στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων η τράπεζα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδΉδη 1,2 δισ. ευρώ δάνεια βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας και τα μηνύματα από την συνεπή συμπεριφορά των δανειοληπτών είναι ενθαρρυντικά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ.

Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε τέλος πως τα μετρα της κυβέρνησης για πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση είναι σημαντικά.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα