ΠΟΕΕΤ: Το ΑΣΕ αποφάσισε να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα της ΚΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 12:40
UPD:12:45
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας συνεδρίασε εχθές, με μοναδικό αντικείμενο την κήρυξη ως υποχρεωτική  την ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό.  

Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και η ΠΟΕΕΤ ώστε να στηρίξει, όπως υποστηρίζει, τις θέσεις της και το κύριο αίτημα της για την υποχρεωτικότητα για όλους της σύμβασης της. 

Το αποτέλεσμα, αναφέρει, για τους εργαζόμενους του κλάδου ήταν θετικό καθώς κατά πλειοψηφία το ΑΣΕ,  αποφάσισε να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα και την επέκταση της ΚΣΣΕ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους της χώρας. 

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει, «είναι μια δικαίωση του αγώνα όλης της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, που ούτε στιγμή  δεν τα παρατήσαμε, ακόμα κι όταν κάποιοι μας έλεγαν πως δεν έχουμε ελπίδες. 

Κλειδί της επιτυχίας αυτής ήταν τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που καταθέσαμε στο ΑΣΕ αλλά και η  μεγάλη συνδικαλιστική συσπείρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα συνδικάτα τους». 

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι στην σύμβαση αυτή εκπροσωπεί 96.000 ξενοδοχοϋπάλληλους από τους σχεδόν 140.000  σε όλη τη χώρα, ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Εστίαση και στον Τουρισμό να γραφτούν στα  συνδικάτα τους, να είναι κοντά στα σωματεία τους και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και για να έχουμε  τέτοιες επιτυχίες. 

Όλοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, επισημαίνει, θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα για το τι προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση τόσο σε μισθολογικό επίπεδο όσο και σε θεσμικό και όταν ο εργοδότης δεν την εφαρμόζει να  ενημερώνουν αμέσως το σωματείο τους και όπου δεν υπάρχει την Ομοσπονδία. 

Η ΠΟΕΕΤ, υπογραμμίζει ότι απέδειξε στην πράξη πως ο αγώνας φέρνει τις νίκες, συμπληρώνοντας ότι δεν επικαλέστηκε την πανδημία και το lockdown για να  αναστείλει τη δράση της. 

«Με δύο μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και δεκάδες κινητοποιήσεις από τα  πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, στείλαμε το μήνυμα πως δεν αστειευόμαστε. Έχουμε μπροστά μας άλλη μια δύσκολη τουριστική περίοδο και όπως κάναμε όλο αυτό το διάστημα έτσι  και τώρα θα συνεχίσουμε την γνήσια εκπροσώπηση των συναδέλφων μας και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα