130.000 παραστατικά σε 20 μέρες από επιχειρήσεις και λογιστές στην πλατφόρμα myDATA

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 19:07
UPD:19:13
shutterstock

130.000 παραστατικά από περισσότερους από 1.000 λογιστές και επιχειρήσεις έχει λάβει η ΑΑΔΕ στις πρώτες είκοσι ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA.

Όπως τόνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 7o Taxation Law Forum απευθυνόμενος στις επιχειρήσεις,  «όποιος από εσάς έχει ατομική ή κάθε είδους επιχείρηση, μπορεί πλέον να κάνει χρήση των υπηρεσιών του myDATA, οι οποίες θα γίνουν υποχρεωτικές από τον καινούριο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πιτσιλή, με το myDATA ενισχύεται η διαφάνεια, η αγορά μπορεί να μειώσει τα διαχειριστικά της κόστη, να έχει καλύτερη εικόνα των συναλλαγών της ενώ περιορίζονται δραστικά τα πλαστά τιμολόγια. 

«Με το myDATA, η φορολογική διοίκηση θα έχει επίσης καλύτερη εικόνα των συναλλαγών, που πραγματοποιούνται καθημερινά στην αγορά, ώστε και να ανταποκρίνεται αμεσότερα στα αιτήματα κάθε επιχείρησης, αλλά και να αναπτύσσει ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα intelligence εργαλεία της για risk analysis» δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Όσον αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι, μέσω της πλατφόρμας, myBusiness Support, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο πληρωμές, συνολικού ύψους 3,234 δισ. ευρώ.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ προανήγγειλε και την άμεση υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων νομικά πρόσωπα.

«Γνωρίζω το πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγα στελέχη της αγοράς, πληρώνοντας αμαρτίες άλλων. Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι η εγκύκλιος, που έχουμε ετοιμάσει, βρίσκεται  στο στάδιο της υπογραφής. Ο νομοθέτης πλέον επιτάσσει οι ευθύνες να βαρύνουν αυτούς, που πραγματικά δημιούργησαν το χρέος προς το Δημόσιο. Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε όποιος θέλει, να επαναφέρει το αίτημά του στη ΔΟΥ, ώστε αυτό να κριθεί και να απαντηθεί με βάση τις διευκρινίσεις, που δίνονται στην εγκύκλιο.

Ακόμα και αν αυτό το αίτημα βρίσκεται στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα