Γενική Συνέλευση Eurobank: Μονοψήφιο ποσοστό NPEs σε ορίζοντα 2ετίας

Πώς θα συνδράμει η τράπεζα την «ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμό άνω του 3%»
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 12:42
UPD:12:52
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο κορυφαίες προκλήσεις που τελικώς συνδέονται και με το τραπεζικό σύστημα, την ανάγκη να αυξηθούν οι επενδύσεις αλλά και την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, στη γενική συνέλευση της τράπεζας, σημειώνοντας πως ο όμιλος θα μπορέσει να μετέχει στο project ανάκαμψης της οικονομίας με ρυθμό άνω του 3%.

Όπως είπε, στόχος της τράπεζας αποτελεί να γίνει η πρώτη επιλογή στις καινοτόμες επιχειρήσεις. «Έχουμε καθαρό όραμα για την τράπεζα και συγκεκριμένο οδικό χάρτη για να πετύχουμε την αποκατάσταση όλων των δεικτών της στα αντίστοιχα επίπεδα ευρωπαϊκών τραπεζών» επισήμανε κ. Καραβίας. 

Με βάση τον προγραμματισμό και τις κινήσεις που πραγματοποιεί η τράπεζα στα τέλη του 2019 ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα μειωθεί στο 16% και στόχος είναι στο τέλος του 2021 να έχει περιοριστεί σε μονοψήφιο νούμερο. Αναφερόμενος στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο κ. Καραβίας είπε πως η τράπεζα θα εξαντλήσει όλα την αυστηρότητα εναντίον τους.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στον τομέα της ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζαννιάς τόνισε ότι «η επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος τόνισε ότι η ανάπτυξη χωρίς χρηματοδότηση από τις τράπεζες δεν μπορεί να πάει μακριά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα