Κομισιόν: Ευγενική υπενθύμιση... για το αφορολόγητο

Καταγράφει τη μονομερή κατάργηση της μείωσης, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση για διατήρηση των μεταρρυθμίσεων
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 14:28
UPD:14:50
REUTERS/YVES HERMAN

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται να έχει συναινέσει στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από την ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την ερμηνεία της τοποθέτησης του εκπροσώπου της Κομισιόν, η οποία αρκείται στην πάγια θέση για διατήρηση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων παρά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει την ανάγκη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα και ένα πιο φιλικό στην ανάπτυξη μίγμα πολιτικής, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας, με την οποία διατηρείται το αφορολόγητο όριο αμετάβλητο. 

Οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι το φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017 είχε ως στόχο να διευρύνει τη φορολογική βάση και να δημιουργήσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Τονίζουν επίσης ότι η χώρα έχει δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακά μέτρα. 

«Καταγράφουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εστάλη στη Βουλή. Το φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017, και το οποίο προέβλεπε τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδιάστηκε με στόχο να διευρύνει τη φορολογική βάση και να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. 

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να διατηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος στήριξη, αλλά και να επιδιώξει αναπτυξιακά μέτρα για να στηρίξει τις θετικές οικονομικές προοπτικές, που θα την βοηθήσουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μακροπρόθεσμα» συμπληρώνει. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα