Το Brexit διχάζει Σίτι και Wall Street

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 14:43
UPD:14:51
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Με μόλις επτά εβδομάδες να απομένουν έως την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., δεν είναι μόνο οι Βρετανοί πολιτικοί που εμφανίζονται διχασμένοι για το Brexit. Oι μεγάλες τράπεζες έχουν επίσης πολύ διαφορετικές απόψεις. 

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, επικαλόυμενο πηγές με γνώση των όσων ειπώθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι βρετανοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και οι αμερικανικοί ανταγωνιστές τους θέλουν πολύ διαφορετικά πράγματα.

Οι δεύτεροι επιθυμούν η Βρετανία να διατηρήσει όσο το δυνατόν στενότερους δεσμούς με την Ε.Ε. μετά το Brexit. Aντιθέτως βρετανικές τράπεζες και ασφαλιστικές φοβούνται μήπως καταστούν όμηροι νέων κανόνων της κοινότητας.  

Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, μετά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο έχει αποσύρει το αρχικό του ατίημα να διατηρήσουν εύκολη πρόσβαση στην ενιαία εσωτερική αγορά. Το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η σχέση όμως εξαρτάται άμεσα από τη μορφή, που θα λάβει τελικά το Brexit. 

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα