Εμπορικός πόλεμος: Δώρο από Γιούνκερ αναμένει ο Τραμπ

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:08
UPD:17:44
REUTERS/FRANCOIS WALSCHAERTS

Βέβαιος ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα μεταφέρει στις αποσκευές του κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα μια «σημαντική εμπορική προσφορά», εμφανίστηκε ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κάντλοου.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο κ. Κάντλοου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πως στάθηκε εμπόδιο σε μία συμφωνία που θα έδινε λύση στην εμπορική ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του Λευκού Οίκου εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση πως η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 4% «για ένα ή δύο τρίμηνα».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιούνκερ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον στις 25 Ιουλίου προκειμένου να έχει συνάντηση με τον κ. Τραμπ, με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν να αναφέρει πως οι δύο άνδρες θα επικεντρωθούν στη βελτίωση του διατλαντικού εμπορίου και τη σφυρηλάτηση μιας ισχυρότερης οικονομικής εταιρικής σχέσης.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις Βρυξέλλες είναι τεταμένες μετά την επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο, στις αρχές Ιουνίου, με τον κ. Τραμπ μάλιστα να τονίζει πρόσφατα ότι οι δασμοί αυτοί μπορεί να επεκταθούν και στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα