Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Κυρίως ευρωπαϊκό πρόβλημα η ελληνική κρίση

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 23:48
UPD:24/02/2017 00:12
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν (φωτ. αρχείου).

Η ελληνική κρίση είναι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκό πρόβλημα, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, προφανώς τον πρώτο λόγο για το ζήτημα, τον έχουν οι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με τη WSJ, οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη, δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ενθαρρύνει το Ταμείο να διατηρήσει τη σκληρή του γραμμή σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κρατώντας το εκτός του τρίτου ελληνικού προγράμματος, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, το οποίο αντιμετωπίζει πιέσεις από την Γερμανία να στηρίξει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με νέα χρηματοδότηση.

Η WSJ παρατηρεί πως αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη για τη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα