«Όργια» φοροδιαφυγής: «Έκπτωση 10% σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη»

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 14:46
UPD:14:53
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μία σειρά παραδειγμάτων, τα οποία πιστοποιούν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στην ελληνική οικονομία, παραθέτει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), καθιστώντας αναγκαία την καταπολέμηση του φαινομένου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ, τα μετρητά ή και τα «μαύρα» διευκολύνονται από το γεγονός ότι η παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων έχει γίνει θεσμός.

Υπάρχουν επιχειρήσεις - επαγγελματίες, οι οποίοι, όχι μόνον προσφεύγουν σε αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, αλλά και έχουν «κλείσει» τα βιβλία και δουλεύουν 100%.

Ενδεικτικά:

  • Σε καφετέρια ο πελάτης επιμένει για απόδειξη όταν του έχουν πει ότι το μηχάνημα (POS) είναι χαλασμένο και προσπαθούν να το φτιάξουν. Όταν ο πελάτης γίνεται λίγο πιο φορτικός, του φέρνουν μία απόδειξη από διπλανό μαγαζί, που, σύμφωνα με την ένδειξη, δραστηριοποιείται σε «Βιβλία-Χαρτικά»!
  • Σε παραγγελία μαρμάρων για τοποθέτηση σε σπίτι, ο μαρμαράς προτείνει να δώσει στον πελάτη μία εικονική απόδειξη με μικρό ποσό και την ένδειξη «ρετάλια»!
  • Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες  μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό»!
  • Εστιατόριο ταχυφαγίας προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα