Χρέος και αξιολόγηση στη συνάντηση Τσακαλώτου – Πάντοαν

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 18:16
UPD:22:45
ΑΠΕ ΜΠΕ/Laura Sala

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, σημειώνοντας ότι κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και ειδικά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και το θέμα του χρέους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του μεταναστευτικού και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις του, η ανεργία και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – κυρίως πώς θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συζητήσουν την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη πορεία της Νομισματικής Ένωσης ανεξάρτητα από τα επιμέρους προβλήματα των χωρών της Ε.Ε.

Συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση των θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης και η προοπτική της μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, με ειδική αναφορά στην τραπεζική ένωση.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό, ειλικρινές και εποικοδομητικό κλίμα, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Τσακαλώτος και Πάντοαν.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ΥΠΟΙΚ συμφώνησαν ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Ευρώπης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα