Πρόγραμμα στρατηγικής ανασυγκρότησης ετοιμάζει ο ΔΕΔΔΗΕ

Στόχος η προσαρμογή στη νέα εποχή των «έξυπνων» δικτύων
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 19:00
UPD:19:07
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Με συνολικό κόστος 1,5 δισ. ευρώ, σε εύρος πενταετίας, η διοίκηση του  Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ετοιμάζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στρατηγικής ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της εταιρείας.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του δ.σ., Νικόλαος Χατζηαργυρίου, στόχος είναι η προσαρμογή στη νέα εποχή των «έξυπνων» δικτύων. Ο ίδιος, δίνοντας έμφαση στην τηλεμέτρηση των καταναλώσεων και την τηλε-εξυπηρέτηση, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της ενέργειας και των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ, να μειωθεί σταδιακά το κόστος και να προστατευθεί το περιβάλλον, προανήγγειλε 12 έργα για την επιτυχία των οποίων, όπως είπε, χρειάζεται να συμβάλλουν τόσο η Πολιτεία - κυρίως για απλοποίηση των παραστατικών σύνδεσης στο δίκτυο καθώς και των διαδικασιών προμηθειών και προσλήψεων - όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς, ιδίως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η χρηματοδότηση του όλου πρότζεκτ εκτιμάται πως θα προέλθει από διάφορες πλευρές, όπως η ΔΕΗ, το ΕΣΠΑ, η ΕΤΕπ κ.ά., χωρίς να απαιτηθεί αύξηση του κόστους για τον καταναλωτή.

Κύριοι άξονες γύρω από στους οποίους θα εκπονηθεί το όλο πρόγραμμα είναι: ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ όσον αφορά τα δίκτυα, τις υποδομές και την εξυπηρέτηση πελατών, η εκπαίδευση προσωπικού και νέες προσλήψεις με έμφαση σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, καθώς και πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν τα παραπάνω, σε συνδυασμό, βέβαια, με τις υπάρχουσες τρέχουσες λειτουργίες.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα