Skip to main content

Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο η ΔΕΗ, έριξε ταχύτητες ο Γενικός Δείκτης

INTIME – NEWS

Διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Με οριακές μεταβολές έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 1.219,51 μονάδες, ρίχνοντας ρυθμούς μετά το ξέσπασμα της Πέμπτης. Πτωτικά οι τράπεζες. Στα 73 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών. Οριακές μεταβολές και υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στα μη τραπεζικά blue chips ξεχώρισε η ΔΕΗ, η οποία όμως περιόρισε τα αρχικά κέρδη της, μετά το deal με την Κωτσόβολος.

Kαθαρά κέρδη  μετά την εξομάλυνση  ύψους 721 εκατ. ευρώ παρουσίασε το εννεάμηνο η  Τράπεζα Πειραιώς, έναντι 331 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Στο τρίτο τρίμηνο, τα κέρδη ήταν 279 εκατ. ευρώ.

Ενισχυμένη δυναμική τόσο σε κερδοφορία όσο και σε κεφαλαιακή επάρκεια δείχνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Ομίλου Alpha Bank με τα Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από Φόρους σχεδόν να διπλασιάζονται (+91,7%) σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2022 και να ανέρχονται στα 564,7 εκατ. ευρώ.

Την υπογραφή συμφωνίας με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Μεικτά τα πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, στον απόηχο των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια.

O πανευρωπαϊκός STOXX600 σημειώνει ήπια κέρδη 0,17%. Στο +0,39% ο γερμανικός DAX. Απώλειες καταγράφονται σε Λονδίνο και Παρίσι.

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν άνοδο την Παρασκευή μετά τα στοιχεία για την απασχόληση που οδήγησαν τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα στην καλύτερη εβδομάδα της χρηματιστηριακής αγοράς το 2023.

Στο 3,9% αυξήθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο με το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώνει ότι δημιουργήθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας, 20.000 λιγότερες από την πρόβλεψης του Dow Jones.

Ο Dow Jones κέρδισε 165 μονάδες ή 0,5%. Ο S&P 500 ενισχύεται 0,5% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,4%.

Οι μετοχές βρίσκονται σε καλό ρυθμό για σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve έχει πια τελειώσει. Από το κλείσιμο της Πέμπτης, ο Dow σημειώνει άνοδο 5%. Ο S&P 500 παρακολουθεί άνοδο 5,6% την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 5,8% — και οι δύο οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Νοέμβριο του 2022.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ