Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ξανά κάτω από τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Δεν μπορεί να σταματήσει την πτωτική πορεία η Αθήνα. Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη.

Με πιέσεις στις τράπεζες, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε 1,45% στις 1.191 μονάδες. Στα 51 εκατ. ευρώ ο τζίρος. Απώλειες για Μυτιληναίο, Viohalco και ΔΕΗ.

Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη, καθώς τα στοιχεία έδειξαν πιέσεις στη μεταποίηση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,56%, μετά τα πρωινά κέρδη. Οι μετοχές των χημικών προϊόντων και των κατασκευών υποχώρησαν κατά 1,3%, καθώς οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες υποχώρησαν κατά 0,9%. Στο -0,92% ο DAX της Φρανκφούρτης, 1,02% χάνει ο CAC του Παρισιού.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ύφεση της μεταποιητικής παραγωγής, καθώς οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά επίπεδο σχεδόν ρεκόρ.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, στο 4,3%.

​Οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ μετριάστηκαν τον Αύγουστο, με την ετήσια άνοδο των τιμών εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας να πέφτει κάτω από το 4% για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, ευπρόσδεκτα νέα για τη Federal Reserve.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα, ακόμη και αφού οι νομοθέτες των ΗΠΑ κατάφεραν να καταλήξουν σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία που απέτρεψε το shutdown. Η Γερουσία ενέκρινε το βράδυ του Σαββάτου μια προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, μόλις τρεις ώρες πριν το λεγόμενο shutdown, την αναστολή λειτουργίας διάφορων δημοσίων υπηρεσιών.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ