Skip to main content

Χρηματιστήρια: Θετικό κλίμα με το βλέμμα στο φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία

REUTERS/Kai Pfaffenbach /Pool

Ανάκαμψη στην Αθήνα. «Δεν έχουμε κερδίσει τον πληθωρισμό», επεσήμανε η Λαγκάρντ από τη Σίντρα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών ακολούθησαν το κλίμα των ασιατικών αγορών και κινούνται με θετικά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν την επόμενη σειρά στοιχείων και ομιλιών από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας και των επιτοκίων.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 βρισκόταν σε τροχιά ανόδου για πρώτη φορά εδώ και επτά ημέρες, ενώ με ήπια κέρδη κινούνται και ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι. Θετικό το κλίμα και στην Αθήνα, με ανάκαμψη 0,41% μετά τις ισχυρές πιέσεις της Δευτέρας.

Τα futures του S&P 500 και του Nasdaq 100 σημείωσαν άνοδο περίπου 0,3%, αποτινάσσοντας την αδυναμία της Δευτέρας που είδε τον Nasdaq να πέφτει 1,4%, αφού υπέστη τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ωθήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση.

Τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ ήταν σταθερά. Το γεν, εν τω μεταξύ, συνέχισε να κινείται γύρω στα 143,50 έναντι του δολαρίου, ένα επίπεδο που προκάλεσε ανησυχία στο Τόκιο.

Οι traders εξετάζουν επίσης τις παρατηρήσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ για τον πληθωρισμό, στη Σίντρα της Πορτογαλίας. Οι ομόλογοί της από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να μιλήσουν στο ίδιο φόρουμ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Τα στοιχεία των ΗΠΑ για τις πωλήσεις κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη την Τρίτη θα προσθέσουν νέα στοιχεία στην εικόνα των αγορών.