Skip to main content

Χρηματιστήρια: Βελτιωμένο κλίμα, ελπίδες για συμφωνία για το όριο χρέους στις ΗΠΑ

Στις 1.130 μονάδες η Αθήνα

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ σημειώνουν πρόοδο και ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στη Χιροσίμα για την G7. Στην Αθήνα, απώλειες 0,37% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες στο -0,14%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,45%, με τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 1,2%, καθώς εταιρείες όπως η Commerzbank και η Volkswagen ενισχύθηκαν, οδηγώντας τον στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.

Οι μετοχές του βρετανικού γίγαντα των τηλεπικοινωνιών BT υποχώρησαν κατά 5%, περιορίζοντας τις προηγούμενες απώλειες, μετά την ανακοίνωση σχεδίων για περικοπές 40.000 έως 55.000 εργαζομένων της μεταξύ 2028 και 2030.

Το κλίμα στη Wall Street ήταν συγκρατημένο το πρωί της Πέμπτης, ενώ οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των ελπίδων ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες του Κογκρέσου πλησιάζουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και την αποφυγή μιας χρεοκοπίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσε ότι υπάρχει πλέον ένα «καλύτερο κλίμα» για περαιτέρω συνομιλίες, λέγοντας ότι είναι «κπιθανό να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Ο Μπάιντεν συντόμευσε το ταξίδι του στην Ασία για να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Πτωτικά άνοιξε ο Dow στο -0,2%, ενώ ο S&P ενισχύθηκε 0,4%. Ο Nasdaq Composite, από την άλλη πλευρά, σημείωσε άνοδο 0,2%.