Skip to main content

BT: Τσεκούρι στο 42% των θέσεων εργασίας έως το 2030 λόγω οπτικών ινών και τεχνητής νοημοσύνης

REUTERS/Hannah McKay

Ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας στοχεύει σε εργατικό δυναμικό μικρότερο των 75.000 ατόμων έως το 2030

Η BT ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων και των εργολάβων, έως και 42% έως το τέλος της δεκαετίας, ήτοι σχεδόν 55.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών συνεργατών, έως το 2030, καθώς ολοκληρώνει την ανάπτυξη οπτικών ινών και προσαρμόζεται σε νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας θα μειωθεί σε 75.000 έως 90.000 άτομα μέχρι το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2030 από περίπου 130.000 άτομα σήμερα, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το σύνολο του έτους την Πέμπτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Φίλιπ Τζάνσεν μειώνει το κόστος της BT, καταπολεμώντας την ύφεση σε ολόκληρο τον κλάδο, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δαπανούν μεγάλα ποσά για τα δίκτυά τους. Έχει δεσμευτεί να μειώσει τα έξοδα κατά 3 δισ. λίρες (3,7 δισ. δολάρια) ετησίως έως το 2025 από τη βάση τους το 2020 και έχει ζυγίσει πιο δραματικές περικοπές θέσεων εργασίας τουλάχιστον από το 2019.

Ο Τζάνσεν δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης οπτικών ινών, την ψηφιοποίηση του τρόπου λειτουργίας της, την υιοθέτηση τεχνητής νοημοσύνης και την απλοποίηση της δομής της, η BT θα βασίζεται σε ένα πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό και θα μειώσει σημαντικά τη βάση κόστους έως τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Η BT ανακοίνωσε επίσης προσαρμοσμένα κέρδη δ’ τριμήνου ύψους 2,05 δισεκατομμυρίων λιρών προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων Η εταιρεία πέτυχε επίσης τον μακροπρόθεσμο στόχο για κέρδη 7,9 δισεκατομμυρίων λιρών για το σύνολο του έτους που είχε αρχικά θέσει ο Τζάνεν το 2020.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Βloomberg, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ