Skip to main content

Χρηματιστήριο: Διόρθωση με απώλειες 1,82%

INTIME – NEWS

Απώλειες στην Ευρώπη, ανησυχία για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει 1,82% και να κλείνει στις 1.101 μονάδες. Πτώση 3,8% για τις τράπεζες.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Eurobank. Υποχώρησαν επίσης ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Motor Oil.

Στο 4,4% το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν με απώλειες την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και περιμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους να σημειώνουν πτώση. Οι μετοχές των ορυχείων υποχώρησαν 2,8% και οι τράπεζες σημείωσαν πτώση 1,7%, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών σημείωσαν άνοδο 1%. Στο -0,46% ο γερμανικός DAX.

Οι αμερικανικές μετοχές άνοιξαν ελαφρώς ανοδικά την Τετάρτη, καθώς η Wall Street προετοιμάζεται για τα τελευταία πρακτικά συνεδρίασης της Federal Reserve και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μελλοντικό πρόγραμμα νομισματικής πολιτικ΄ςη της κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average προσέθεσε 57 μονάδες ή 0,2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο 0,2% και 0,4%, αντίστοιχα.

naftemporiki.gr