Skip to main content

Credit Suisse: Απώλειες της μετοχής για δέκα συνεχόμενες ημέρες

Οι μετοχές υποχωρούν έως και 5,4% τη Δευτέρα σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Οι μετοχές της προβληματικής Credit Suisse υποχώρησαν έως και 5,4% τη Δευτέρα, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό, ευρισκόμενες πλέον «καθοδόν» για το μεγαλύτερο σερί απωλειών τους από το 2011.

Η μετοχή υποχωρεί εδώ και δέκα συνεχόμενες ημέρες, χάνοντας έως και 27%, μετά την προειδοποίηση της περασμένης εβδομάδας για τεράστιες εκροές στη βασική επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.

Η είδηση ​​ότι ο δανειστής συμφώνησε να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησης τιτλοποιημένων προϊόντων του στην Apollo Global Management είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο, με τους αναλυτές να λένε ότι λείπουν πολλές λεπτομέρειες.

Οι εξελίξεις ενισχύουν τα δεινά του ομίλου τα τελευταία χρόνια, καθώς μια διαδοχή μεγάλων απωλειών και διαχειριστικού χάους κατέστρεψαν το status της Credit Suisse ως μιας από τις πιο πετυχημένες τράπεζες της Ευρώπης.

Η τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια αναδιάρθρωση που περιελάμβανε διάλυση της επενδυτικής τράπεζας, διαχωρισμό της μονάδας συμβουλευτικής και κεφαλαιαγοράς και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Για να πληρώσει για την αναδιάρθρωση, η τράπεζα συγκεντρώνει 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,2 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω έκδοσης δικαιωμάτων και πουλώντας μετοχές σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας. Τα δικαιώματα διαπραγματεύονται στο SIX Swiss Exchange από σήμερα έως τις 6 Δεκεμβρίου.