Skip to main content

Credit Suisse: 4 δισ. από τις αγορές για τη δραστική της αναδιάθρωση

Η Credit Suisse παρουσίασε ένα στρατηγικό πλάνο ριζικής αναδιάρθρωσης με στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία και να βάλει τέλος στις ανησυχίες για τη ρευστότητά της. Αυτό περιλαμβάνει την άντληση φρέσκων κεφαλαίων από τις αγορές, αλλαγές στον βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής αλλά και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Η ελβετική τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει 4 δισ. φράγκα μέσω έκδοσης δικαιωμάτων και πώλησης μετοχών σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Saudi National Bank. Επίσης «σπάει» στα δύο τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, δημιουργώντας ξεχωριστό τομέα συμβουλευτικής και κεφαλαιουχικών αγορών, αναβιώνοντας το brand First Boston. 

H αναδιάρθρωση είναι η πιο δραστική προσπάθεια έως τώρα να τονωθεί η «υγεία» και η εικόνα της Credit Suisse ύστερα από μία περίοδο τεράστιων ζημιών και διοικητικού χάους, που έπληξε το κύρος της ως ενός εκ των κορυφαίων πιστωτικών ομίλων της Ευρώπης.  Ο διευθύνων σύμβουλος, Ούλριχ Κέρνερ και ο πρόεδρος Άξελ Λέμαν αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη «μεταμόρφωση», προστατεύοντας παράλληλα τη μονάδα διαχείρισης πλούτου, που θα καθορίσει το μέλλον της. 

«Είναι μία ιστορική στιγμή για την Credit Suisse» τόνισε ο Κέρνερ, σημειώνοντας πως ο στόχος είναι να να δημιουργήσουμε μία τράπεζα που είναι «πιο απλή, πιο σταθερή και πιο εστιασμένη σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των πελατών».

naftemporiki.gr