Skip to main content

Credit Suisse: Ζημίες δισ. δολαρίων και μέτρια κερδοφορία από το 2025 και μετά, λέει η Moody’s

Φωτογραφία αρχείου

Μέτρια κερδοφορία από το 2025, και αυτή υπό προϋποθέσεις, βλέπει η Moody's για την ελβετική Credit Suisse, η οποία προσπαθεί να επανέλθει μετά από σειρά σκανδάλων και δυσκολιών, προχωρώντας σε ριζική αναδιάρθρωση του ομίλου.

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα για την Credit Suisse, παρά το γιγάντιο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου. Οι επενδυτές της θα πρέπει να προετοιμαστούν για ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια μέτρια κερδοφορία το 2025, με τη βασική προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστούν οι κίνδυνοι. Αυτό τουλάχιστον θεωρεί η Moody´s.

Ο οίκος αξιολόγησης είπε ότι το σχέδιο της ελβετικής τράπεζας συνεπάγεται αυξημένα κόστη αναδιάρθρωσης και αποκατάστασης, καθώς και μειωμένες ροές εσόδων, οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες το 2022 και περισσότερες το 2023, όπως ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή.

«Ο όμιλος θα επιστρέψει σε μέτρια κερδοφορία το 2025, αλλά σε επίπεδα που εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα ιστορικά του αποτελέσματα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η εταιρεία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει  ζημίες περίπου 9 δισεκατομμυρίων φράγκων φέτος και το επόμενο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse Ούλριχ Κέρνερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η τράπεζα θα ξαναγίνει κερδοφόρα από το 2024 και μετά μετά την αναδιάρθρωση.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια ριζική αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολαρίων, συρρίκνωση της επενδυτικής της τράπεζας και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Moody’s προειδοποίησε επίσης ότι το μακρύ χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση της νέας ανανέωσης πιθανότατα θα οδηγήσει σε υψηλό κίνδυνο δυσκολιών και απώλειας πελατών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg