Skip to main content

Οικοδομικά υλικά: Ασυγκράτητη η άνοδος στις τιμές – Αύξηση 5,7% τον Νοέμβριο

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο «χάρτης» των ανατιμήσεων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν οι τιμές των οικοδομικών υλικών, που κατέγραψαν νέα αύξηση 5,7% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, άνοδος καταγράφηκε και σε μηναία βάση. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον περασμένο Νοέμβριο,, παρουσίασε αύξηση 0,3% σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2023, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2022.

Σε επίπεδο 12μηνου, ο μέσος δείκτης της περιόδου Δεκεμβρίου 2022 – Νοεμβρίου 2023 κατέγραψε άνοδο 8,1%, , σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, έναντι αύξησης 10,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Ο «χάρτης» των ανατιμήσεων

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις καταγράφηκαν στα τούβλα (+14%), στους υαλοπίνακες ασφαλείας (+11,2%) και στους σωλήνες (+10,1%).

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.