Skip to main content

«Καλάθι του νοικοκυριού» στη Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών για τη Σαρακοστή

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

O πίνακας με τις τιμές που θα ισχύσουν από σήμερα έως και την Τρίτη 28-02-2023

Αρχίζει πιλοτικά η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού» στη Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνω ότι κατόπιν συμφωνίας με την Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών και τον πρόεδρό της Βασίλη Σίμο ξεκινάμε από σήμερα πιλοτικά ‘Καλάθι του Νοικοκυριού’ για όλα τα σαρακοστιανά είδη» γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «το σημαντικό είναι ότι πρώτον, πετύχαμε σημαντικές μειώσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι, άρα εξοικονόμηση για τον καταναλωτή και δεύτερον, εβδομαδιαία παρακολούθηση των τιμών καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής έτσι ώστε να αποφύγουμε αυξήσεις σε αυτές τις τιμές».

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία αυτή «θα αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές και θα βρει μιμητές και από άλλες ιχθυαγορές στην Ελλάδα και θα πιέσει γενικά τις τιμές προς τα κάτω».

Ακολουθεί ο πίνακας με τις τιμές που θα ισχύσουν έως και την Τρίτη 28-02-2023 στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα σχετικά με τη 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά. Στο σύνολο, σύμφωνα με τον υπουργό, καταγράφεται οριακή μείωση.

naftemporiki.gr