Skip to main content

Στη Wall Street η «σκυτάλη» του παγκόσμιου ράλι ανόδου

Συνέχεια στο παγκόσμιο ράλι δίνουν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας την βελτίωση του κλίματος που υπάρχει σχετικά με την ικανότητα των κινεζικών αρχών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της οικονομίας τους.

Ειδικότερα, στις 16:41, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1% στις 16.657,94 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,01% στις 4.859,81 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,90% στις 1.987,16 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Tesla Motors σημειώνει κέρδη 1,2%, καθώς η Oppenheimer & Co. ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής της, δίνοντας τη σύσταση outperform, εξαιτίας των θετικών της προοπτικών για την κερδοφορία της.

Στο +0,9% βρίσκεται η Apple, με την αγορά να αναμένει τις ανακοινώσεις για τα νέα iPhone 6S και iPhone 6S Plus, το iPad Pro αλλά και το αναβαθμισμένο Apple TV 4.

Κέρδη 1,6% και για την Netflix, η οποία ανακοίνωσε έναρξη των δραστηριοτήτων της σε Χονγκ Κονγκ, Ταιβάν, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα από την αρχή του νέου έτους.

Στον αντίποδα, η Barnes & Noble υποχωρεί κατά 5%, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης απογοήτευσαν την αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 34,9 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί και η δέσμευση της κυβέρνησης της Κίνας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να στηρίξει την οικονομία την οποία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, εκτιμώντας πως οι οικονομικές προοπτικές είναι θετικές και πως δεν υπάρχει βάση για να συνεχισθεί η υποτίμηση του γιουάν.