Skip to main content

Wirecard: Συνελήφθη ο πρώην CEO για το σκάνδαλο των 1,9 δισ. ευρώ

Σκάνδαλο Wirecard – CEO Μάρκους Μπράουν

Στη σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλους της Wirecard, Μάρκους Μπράουν, προχώρησαν οι αρχές του Μονάχου μετά το μεγάλο λογιστικό σκάνδαλο των 1,9 δισ. ευρώ, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Γερμανίας.

Ο Μάρκος Μπράουν, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα καθήκοντά του, συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα στο Μόναχο στο πλαίσιο έρευνας της εταιρείας σχετικά με τη «μαύρη τρύπα» των 1,9 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς της Wirecard.

Μετά και τις αποκαλύψεις, η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και εξετάζει την πλήρους κλίμακας αναδιάρθρωση, αφού απέσυρε τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020. Οι προηγούμενες περιγραφές των δραστηριοτήτων της με τρία μέρη, που επεξεργάζονται συναλλαγές για λογαριασμό της, «δεν ήταν σωστές».

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσο ξεδιπλωνόταν το σκάνδαλο τόσο μεγαλύτερο σφυροκόπημα δέχονταν μετοχές και ομόλογα της Wirecard. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχασε το 90% της κεφαλαιοποίησής της. «Πρόκειται για πλήρη καταστροφή» σχολίασε η BaFin,, η αρχή εποπτείας του γερμανικού τραπεζικού τομέα. «Είναι ντροπή αυτό που έγινε» συμπλήρωσε σε ανακοίνωσή της.

Ο Δικαστής θα αποφασίσει σήμερα, Τρίτη, το χρονικό διάστημα της κράτησής του.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Bloomberg