Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης στο Naftemporiki TV: Έρχονται μεγάλες παρεμβάσεις που θα κάνουν τη διαφορά στην τσέπη του καταναλωτή

Για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε στο Naftemporiki TV και τον Τάκη Σπηλιόπουλο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό και του πιο φτωχού Έλληνα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, προαναγγέλοντας «μεγάλες παρεμβάσεις». 

Ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, ο υπουργός τόνισε: «Θέλω να πω στον ελληνικό λαό πως οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε θα είναι εντυπωσιακά μεγάλες και θα έχουν μεγάλη διαφορά στην τσέπη των καταναλωτών. Φέρνουμε επενδύσεις, αυξάνουμε το ΑΕΠ, επιστρέφουμε τα χρήματα στον ελληνικό λαό». 

Σημείωσε ακόμη πως το 2022 η Ελλάδα θα έχει και πάλι από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ε.Ε., αλλά και τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν προέρχονται από δανεικά, αλλά από δικά μας χρήματα. 

Για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο 

Κληθείς να σχολιάσει το “mea culpa” της ΜΚΟ που ανακοίνωσε χθες ότι οι μετανάστες ήταν σε τουρκικό έδαφος, τόνισε πως η υπόθεση αυτή «είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι νομίζουμε». Όπως είπε αν η κυβέρνηση είχε κινηθεί υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων και πραγματοποιούσε επιχείρηση στη νησίδα, που είναι σε τουρκικό έδαφος, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε ακόμη και σε πόλεμο με την Τουρκία. «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως όπλο σε έναν υβριδικό πόλεμο. Η αντιπολίτευση κατάπιε αμάσητη την τουρκική προπαγάνδα» σχολίασε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως το όλο ζήτημα το έστησε η Άγκυρα με στόχο να κάνει επέμβαση η Ελλάδα και να δημιουργηθεί επεισόδιο. 

Για τις υποκλοπές 

Ο κ. Γεωργιάδης εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία στο θέμα των υποκλοπών. «Επί ΣΥΡΙΖΑ οι πάντες παρακολουθούσαν τους πάντες» είπε χαρακτηριστικά. «Ασφαλώς ο κ. Τσίπρας όταν είπε πως επί των ημερών του δεν παρακολουθούσαν πολιτικά πρόσωπα, είπε ψέματα. Το μέγεθος των παρακολουθήσεων επί Τσίπρα είναι ανάλογο του πόσο ψεύτης είναι» πρόσθεσε. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ενημερωθεί από την ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη γιατί ο κ. Κοντολέων έκρινε ότι δεν χρειάζεται να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία. 

Για εκλογές

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές και τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο υπουργός αρνήθηκε να κάνει σενάρια. Όπως είπε αυτό που λέει η Ν.Δ. είναι πως με αυτοδυναμία συνεχίζεται η προσπάθεια που έχει φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις απορρόφησης του ΕΣΠΑ, η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, αξιοπιστία και κύρος.