Skip to main content

Ο δισεκατομμυριούχος που πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι «αφροδίσιο νόσημα» και πρέπει να απαγορευτούν

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τσάρλι Μάνγκερ είναι γνωστός όχι μόνο για τις ηχηρές κινήσεις του στις αγορές, αλλά και για τις ανά καιρούς προκλητικές δηλώσεις τους. Όταν μάλιστα αυτές αφορούν το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα τότε κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από παραδοσιακά μέσα και social media. 

Στην ετήσια συνέλευση της Daily Journal, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ο Μάνγκερ δήλωσε υπερήφανος που δεν έχει στην κατοχή του καθόλου κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού. «Σίγουρα δεν επενδύω στα crypto. Είμαι υπηρήφανος που το έχω αποφύγει. Είναι σαν αφροδίσιο νόσημα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο 98χρονος που είναι επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ και αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, υποστήριξε μάλιστα ότι θα έπρεπε τα crypto να απαγορευθούν δια νόμου στις ΗΠΑ, όπως ακριβώς έγινε στην Κίνα. 

«Εύχομαι να είχαν απαγορευτεί άμεσα και θαυμάζω τους Κινέζους που το έκαναν. Πιστεύω ότι είχαν δίκαιο και εμείς κάναμε λάθος που τα επιτρέψαμε» σχολίασε. 

Τόνισε δε ότι κάποιοι άνθρωποι θέλουν την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων εξαιτίας της χρησιμότητας τους σε εγκλήματα, όπως απαγωγές, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

Παρόλα αυτά δεν απορρίπτει την ιδέα ψηφιακών νομισμάτων που θα εκδίδονται επισήμως από τις κεντρικές τράπεζες, επικαλούμενος ως παράδειγμα και το ψηφιακό γιουάν της Κίνας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Business Insider