Skip to main content

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού: Ευχαριστήρια επιστολή στις «Ρίζες» Χαλανδρίου

Τα εκθέματα που δωρήθηκαν είναι πολλά και σημαντικά

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο έχει ανοίξει τις πύλες του για το κοινό εδώ και λίγους μήνες, στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της ΑΕΚ, με επιστολή του, ευχαριστεί για τη συμβολή του, τον  Σύνδεσμο Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου «Ρίζες».

Τα εκθέματα που δωρήθηκαν είναι πολλά και σημαντικά, και για το λόγο αυτόν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τη διοίκηση του Συνδέσμου.

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρουμε τις πλίνθους -που έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις Οινούσσες-, στις οποίες αναγράφονται ονόματα πόλεων της Μικρασίας, και βρίσκονται στην ενότητα η οποία είναι αφιερωμένη στα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς.

Η ευχαριστήρια επιστολή

«Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου “Ρίζες” για τις δωρεές, μέρους των εκθεμάτων, που πραγματοποίησε αλλά και για την εν γένει συμβολή στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου, το οποίο σκοπό έχει τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και τη μετάδοση της ιστορικής γνώσης στις επόμενες γενιές».