Skip to main content

Σπάνια αυτοπροσωπογραφία του Πικάσο βγαίνει σε δημοπρασία

Ένας σπάνιος πίνακας του Πικάσο, με τίτλο «Le Marin», αναμένεται να φτάσει την τιμή των 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον Οίκο Christie’s.  

Το έργο -που θεωρείται ότι είναι αυτοπροσωπογραφία- δημιουργήθηκε το 1943, όταν ο καλλιτέχνης βρισκόταν υπό τον κίνδυνο να σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί.   Η ελαιογραφία απεικονίζει έναν θλιμμένο άνδρα ντυμένο με ένα ριγέ μπλουζάκι μπλε και άσπρο, να κάθεται σε μια καρέκλα.  

Η τελευταία εμφάνιση του «Le Marin» ήταν πριν από 21 χρόνια, σε μία δημοπρασία έργων από τη συλλογή των Νεουορκέζων συλλεκτών Βίκτορ και Σάλι Γκάνζ.

Ο πίνακας, ο οποίος θα εκτίθεται στο Χονγκ Κόνγκ μέχρι τις 3 Απριλίου, θα βγει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη στις 15 Μαΐου.   Το έργο αναμένεται να φτάσει «μία από τις πέντε υψηλότερες τιμές» που έχουν πωληθεί έργα του Πικάσο σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον Christie’s.   Τον προηγούμενο Νοέμβριο, μία σειρά από 100 έργα χαρακτικής του Πικάσο, τα οποία διαπραγματεύονταν τις ερωτικές εμμονές του και τις συζυγικές συγκρούσεις, καθώς και την πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του 1930, πωλήθηκαν για 1,9 εκατομμύρια ευρώ στο Παρίσι.  

Ο πίνακας «The Women of Algiers (Version 0)» του Ισπανού καλλιτέχνη, έθεσε παγκόσμιο ρεκόρ, ως το ακριβότερο έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία, όπου έφτασε τα 179,4 εκατομμύρια δολάρια, στον Christie’s στη Νέα Υόρκη, το 2015.

naftemporiki.gr