Στην εποχή των νέων μέσων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, σε όλο τον κόσμο, ανεβάζουν καθημερινά στο διαδίκτυο χιλιάδες βίντεο, που έχουν γυρίσει οι ίδιοι, και θέλουν να μοιραστούν το ταλέντο τους με τον κόσμο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους ανακαλύψει.
Αυτό είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ του Ido Haar, «Presenting Princess Shaw», το οποίο είναι μια επίκαιρη ιστορία βγαλμένη μέσα από την καρδιά της ψηφιακής εποχής, μια ταινία για τη μοναξιά και την ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη και αναγνώριση.
Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, στην Αθήνα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 4 μ.μ., στον κινηματογράφο «Δαναός», και στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ., στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές.
Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, θα ακολουθήσει συζήτηση με την τραγουδοποιό και τραγουδίστρια Μόνικα Χριστοδούλου, γνωστή ως Monika, η οποία, το 2006, ολοκλήρωσε το πρώτο της προσωπικό demo, που ηχογραφήθηκε στο σπίτι της, και το μοίρασε σε φίλους και γνωστούς στην Αθήνα, ενώ, παράλληλα, το ανέβασε και στο My Space. Χάρη σε αυτό το demo, έγινε δημοφιλής στους αθηναϊκούς μουσικούς κύκλους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Αντωνόπουλος.
Δυο ξένοι συνθέτουν το δικό τους τραγούδι
Ήρωες του ντοκιμαντέρ είναι η Σαμάνθα Μοντγκόμερι, μία μοναχική γυναίκα που εργάζεται σε οίκο ευγηρίας, σε μία φτωχή συνοικία της Νέας Ορλεάνης, και, τα βράδια, γράφει τραγούδια και τα ανεβάζει στο YouTube, και ο Ισραηλινός Οφίρ Κουτιέλ, γνωστός και ως Κούτιμαν, ο οποίος, την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη της Γης, δημιουργεί μουσικά βίντεο, χρησιμοποιώντας ερασιτεχνικά κομμάτια μουσικής, ανεβασμένα στο YouTube. Δύο ξένοι, που τους χωρίζουν 10.000 χιλιόμετρα, συνθέτουν το δικό τους τραγούδι.
Ο Κούτιμαν είναι συνθέτης, μουσικός και πρωτοπόρος στον τομέα του βίντεο αρτ, με μεγάλη απήχηση στον κόσμο της τέχνης. Δημιουργεί μουσικά κομμάτια εξ ολοκλήρου από μουσική, που άγνωστοι άνθρωποι δημοσίευσαν στο διαδίκτυο. Ο Κούτιμαν παρουσίασε το πρώτο έργο του πριν από πέντε χρόνια και, αμέσως, έγινε γνωστό, έχοντας περισσότερες από 10 εκατομμύρια επισκέψεις μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ το περιοδικό Times συμπεριέλαβε το έργο του μέσα στις πενήντα κορυφαίες καινοτομίες της χρονιάς.
Πληροφορίες
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών: Σίνα 31 – Αθήνα, τηλ.: 210 3398600.
Κινηματογράφος «Δαναός»: λεωφ. Κηφισίας 109 – Αθήνα (Μετρό: Πανόρμου), τηλ.: 210 6922655.
Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»: Αποθήκη 1 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 508398.
Τιμές εισιτηρίων: Αθήνα: 6 ευρώ, Θεσσαλονίκη: 5 ευρώ.
naftemporiki.gr