Η κίνηση της εταιρείας Cadbury, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γλυκισμάτων και σοκολατοειδών μαζί με τη Mars παγκοσμίως, να λανσάρει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μια μορφή «σοκολάτα light» με χαμηλές θερμίδες, αποδείχτηκε, σύμφωνα με τη Guardian, «εγκληματική» για τους λάτρεις του αχνιστού ροφήματος. Τάχιστα, η αγορά γέμισε με νερόβραστα υποκατάστατα σοκολάτας, ενώ η κλασική, πραγματική -καλώς εννοούμενα- πηχτή ζεστή σοκολάτα άρχισε να καθίσταται «ντεμοντέ».
Φυσικά, οι περισσότεροι έχουμε υποκύψει στα υποκατάστατα. Ωστόσο, στα μεγάλα κρύα, όταν η Άνοιξη μοιάζει ακόμα πολύ μακριά (καλή ώρα), τα απογεύματα που νυχτώνει νωρίς, γενικά εκεί που νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι δυνατό και δυναμωτικό, η πραγματική ζεστή σοκολάτα είναι ένας καλός σύντροφος.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












