Skip to main content

Αυτές είναι οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Η λίστα ανανεώνεται κάθε χρόνο και σύμφωνα με την καταγραφή του 2022 από το Economist Intelligence Unit (EIU), οι παρακάτω χώρες ξεχώρισαν ανάμεσα σε 172, για τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές και τη διασκέδαση. Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε στο εξωτερικό για ένα νέο ξεκίνημα, ιδού οι καλύτερες προτάσεις.

Η Βιέννη κατακτά για μια ακόμη φορά την πρωτιά, ως το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζήσει κάποιος, έχοντας βρεθεί ξανά στην κορυφή το 2018 και το 2019. Οι υποδομές, το καλό σύστημα υγείας, η περίθαλψη και οι πολλές εναλλακτικές σε επίπεδο πολιτισμού και διασκέδασης φαίνεται να έκαναν τη διαφορά.

Στη 2η θέση συναντάμε την Κοπεγχάγη της Δανίας που καθόλου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι σκανδιναβικές χώρες φημίζονται για την ποιότητα ζωής τους. Η δωρεάν εκπαίδευση και υγεία, όπως επίσης και οι χαμηλοί δείκτες εγκληματικότητας έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ενώ και η γαστρονομική σκηνή είναι πολύ ανεβασμένη, με το Geranium να έχει ψηφιστεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2022.

Διαβάστε περισσότερα