Skip to main content

Folli Follie: Την ευθύνη για τους εικονικούς ισολογισμούς φέρεται να ανέλαβε στην απολογία του ο ιδρυτής της εταιρείας 

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται από χθες το βράδυ ο ιδρυτής της εταιρείας Folli Follie, μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο γιος του, ο οποίος από χθες το βράδυ κρατείται στις φυλακές των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο ιδρυτής της εταιρείας φέρεται να αποδέχτηκε μέρος όσων του αποδίδονται αναφορικά με την  εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας, καθώς ο όμιλος βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Φέρεται να υποστήριξε ότι πίστευε ότι θα μπορούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, αλλά λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά, δεν τα κατάφερε.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εξέφρασε ενώπιον της ανακρίτριας την στενοχώρια του «για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο  γιος του, φέρεται να εξέφρασε άγνοια για τα όσα συνέβαιναν στη θυγατρική εταιρεία της Folli Follie στην Ασία, υποστηρίζοντας ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής εταιρείας.

Άγνοια εξέφρασε και η σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας, η οποία όπως είπε μπορεί να ήταν αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά ασχολείτο μόνο με τη σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 100.000 ευρώ.

naftemporiki.gr