Skip to main content

Στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια», το οποίο αφορά τη δανειοδότηση επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγών, συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με τον οποίο το Σάββατο η Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη, ο οποίος και επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενισχύει την προσπάθεια που γίνεται για την στήριξη των εξαγωγών.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη οι εξαγωγικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Θέμις Καλπακτσόγλου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένας συνδυασμός ασφάλισης και χρηματοδότησης για τους Έλληνες εξαγωγείς, το οποίο όπως επεσήμανε τους δίνει σιγουριά για την «ασφάλεια» της επένδυσής τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης επεσήμανε πώς με την ασφάλιση των εξαγωγέων στον Οργανισμό, τους δίνεται η δυνατότητα να αντλήσουν κεφάλαια, επισημαίνοντας ότι η Τράπεζα ως συμμετέχουσα στο πρόγραμμα μπορεί να προωθεί τα προς εξαγωγή προϊόντα.

Πηγή: ΑΜΠΕ