Skip to main content

Στήριξη της ΤτΕ στον CEO της Attica Bank

Τη στήριξή του στον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank, Θεόδωρο Πανταλάκη, εκφράζει με παρέμβασή της, η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Εξαίροντας τις επιδόσεις και τις προσπάθειες της διοίκησης της τράπεζας, η ΤτΕ σημειώνει ότι ο κ. Πανταλάκης «απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν ήδη αποτυπωθεί τα πρώτα αποτελέσματα εξυγίανσης».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Attica Bank φέρεται να διώκεται για απιστία εις βάρος της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στην οποία διατέλεσε ως μη εκτελεστικός πρόεδρος από το 2009 έως το 2012.    

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα χαιρετίζει τις αποφάσεις του κ. Παντελάκη και αναφέρεται ιδίως, στη διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Καταλήγοντας, η ΤτΕ κάνει ειδική μνεία «στην εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία της τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών επιδόσεων του παρελθόντος».

naftemporiki.gr