Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ράλι 25% στην Εθνική και το «4άρι» της Jumbo

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Ράλι 25%: Σε νέα υψηλά 8,5 ετών εκτοξεύεται η μετοχή της Εθνικής, η οποία υπερβαίνει τα 7,8 ευρώ/μετοχή για πρώτη φορά έπειτα από το 2015 και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου, αναμφίβολα, στηρίζουν την ανοδική πορεία της τράπεζας, η οποία βλέπει την κεφαλαιοποίησή της να αγγίζει τα 7,2 δισ. ευρώ (Νο.3 εταιρεία στο ταμπλό). Σχεδόν στο +25% ανέρχεται πλέον η μεταβολή στο 2024.

Νέα ρεκόρ: Στα ιστορικά υψηλά των 8 ευρώ φιγουράρει η μετοχή της Cenergy, η οποία συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ. Μάλιστα, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας υπολογίζεται στο 1,521 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Cenergy διαθέτει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση σε σχέση με τη μητρική εταιρεία, δηλαδή τη Viohalco, η οποία ακολουθεί με αξία 1,513 δισ. ευρώ.

4 δισ. ευρώ: Μία «ανάσα» από το ψυχολογικό όριο των 30 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Jumbo. Από τις αρχές του έτους η εισηγμένη καταγράφει κέρδη άνω του +17%, ενώ η μεταβολή στο 12μηνο υπερβαίνει το +40%. Η δε, χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σε τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ -για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Discount: Εύλογες πιέσεις δέχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Χ.Α. η μετοχή της Austriacard, η οποία προσπάθησε να κλείσει το discount σε σχέση με την τιμή διάθεσης των πρόσφατων πακέτων για το 15%. Ωστόσο, η βελτίωση της διασποράς, σε συνδυασμό με τα υγιή θεμελιώδη αποτελούν ικανές συνθήκες, ώστε η εισηγμένη να εξέλθει από τη συσσώρευση και να κάνει ένα δυναμικό comeback.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)