Skip to main content

Aegean Airlines: Επένδυση στην ενiσχυση του δικτύου της

Η Aegean δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω επέκταση της τουριστικής περιόδου

Στo ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα εφέτος, τόσο στο δίκτυο εξωτερικού όσο και στο δίκτυο εσωτερικού, επενδύει για την καλοκαιρινή περίοδο του 2024 η Aegean Airlines.

Ο όμιλος, που κλείνει φέτος 25 χρόνια «θα συνεχίσει να επενδύει και να αναπτύσσεται με σταθερά βήματα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Γερογιάννης, σε δημοσιογραφική αποστολή στο Εμιράτο του Ντουμπάι, το οποίο η αεροπορική συνδέει από τον περασμένο Νοέμβριο με την Αθήνα.

Με αφορμή τα γενέθλια της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής, με παρουσία από το 1999, οπότε και ιδρύθηκε με 2 αεροσκάφη για να εξελιχθεί σήμερα στο μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aegean – Olympic Air, σημείωσε «O βασικός παράγοντας που οδήγησε στην έναρξη της Aegean υπήρξε το όραμα και η ανθρώπινη διάσταση του ιδρυτή της εταιρίας, Θοδωρή Βασιλάκη». Όπως πρόσθεσε, εκτός από το όραμα του ιδρυτή, η ξεκάθαρη στρατηγική του προέδρου της αεροπορικής, Ευτύχη Βασιλάκη, οι μέτοχοι που συνεισέφεραν τα πρώτα τέσσερα χρόνια τα δικά τους κεφάλαια και οι κοινοί στόχοι που μοιράζονται οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Aegean, διαμόρφωσαν την έως τώρα πορεία της.

Κατά τη φετινή χρονιά η Aegean δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω επέκταση της τουριστικής περιόδου. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ράσογλου, διευθυντής Δικτύου και Αεροπορικών Συνεργασιών, το φετινό καλοκαίρι η αεροπορική διαθέτει 13,4 εκατ. θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 6% συγκριτικά με πέρυσι. Ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2024 εμφανίζουν αύξηση χωρητικότητας 12%-15%, με την ανοδική αυτή μεταβολή να αναμένεται να συνεχιστεί.
Στο θερινό πρόγραμμα, εκτός από τα δρομολόγια που ξεκίνησαν τον χειμώνα, όπως το Ντουμπάι και το Κισινάου, η αεροπορική έχει προσθέσει τρεις νέους προορισμούς από την Αθήνα προς το εξωτερικό, ενώ επενδύει στην ενίσχυση των υφιστάμενων δρομολογίων της από την Αθήνα. Αντίστοιχα ενισχύει τη βάση της Θεσσαλονίκης, όπου οι προορισμοί έχουν αυξηθεί σε 20 από 9 το 2019. Αγορές τις οποίες επιδιώκει να ενισχύσει, φέτος, η Aegean περιλαμβάνουν την Κύπρο, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Μια τάση που έχει καταγράψει η Aegean σχετίζεται με την ισχυροποίηση της ζήτησης για ταξίδι από τους Έλληνες, όπως απέδειξαν οι αυξημένες κρατήσεις εισιτηρίων κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Είναι ενδεικτικό ότι το Μαρόκο υπήρξε, κατά το φετινό Πάσχα, ο πιο περιζήτητος προορισμός από τους Έλληνες. Η ενίσχυση της δραστηριότητας της αεροπορικής περιλαμβάνει την προσθήκη νέων δρομολογίων με ορίζοντα τα τέλη του 2026, οπότε θα έχει ξεκινήσει η παραλαβή των τεσσάρων νέων αεροσκαφών A321 neo LR προς την Ινδία, τον Περσικό Κόλπο και την Κεντρική Αφρική, όπου καταγράφεται ζήτηση για νέο προϊόν.
Η Πέπη Σταμάτη, αναπληρώτρια διευθύντρια τιμολογιακής πολιτικής της Aegean σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο υπήρξε αύξηση διαθεσίμων θέσεων σε ποσοστό 6% και πληρότητα της τάξεως του 80%, που είναι αντίστοιχη με αυτή του 2023. Στα δρομολόγια εξωτερικού οι διαθέσιμες θέσεις αυξήθηκαν κατά 10% και η πληρότητα ενισχύθηκε κατά 81%, με τις βελτιωμένες αυτές επιδόσεις να συνάδουν με τη στρατηγική της Aegean για διεύρυνση της θερινής περιόδου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, για πρώτη φορά, ο αερομεταφορέας ξεκίνησε από τον χειμώνα του 2023 να πραγματοποιεί θερινά δρομολόγια σε προορισμούς, όπως το Μπιλμπάο, το Ταλίν, το Τσισινάου και η Βαρκελώνη (από τη βάση της Θεσσαλονίκης).
Πέραν των κινήσεων που δρομολογεί στον τομέα της ανάπτυξης δικτύου, η Aegean επενδύει και στην ενίσχυση των δικών της υποδομών, ολοκληρώνοντας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τη μετεγκατάστασή της στην καινούργια της τεχνική βάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».