Skip to main content

Attica Bank: Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε ΜμΕ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου DeLFI GF αφορά στη χορήγηση νέων εγγυημένων δανείων, ύψους από 50.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ

Τη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) επεκτείνει η Attica Bank με τη συμμετοχή της στο Ταμείο Εγγυοδοσίας «Development Law Financial Instrument Guarantee Fund» (DeLFI GF). Η δράση αφορά στη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με σκοπό την υλοποίηση επενδυτικών έργων που υποβλήθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου DeLFI GF αφορά στη χορήγηση νέων εγγυημένων δανείων, ύψους από 50.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ, σε ελληνικές βιώσιμες ΜμΕ για την υλοποίηση των εγκεκριμένων/ενταγμένων επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς του ν.4887/2022 «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Τα δάνεια θα χορηγούνται σε νεοσύστατες και υφιστάμενες ΜμΕ με σκοπό:

  • τη χρηματοδότηση μέρους της ιδιωτικής συμμετοχής του ενταγμένου επενδυτικού πλάνου στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, με τη χορήγηση μεσο-μακροπρόθεσμου δανείου, ή/και
  • τη χρηματοδότηση του μέρους της επιχορήγησης, με τη χορήγηση βραχυπρόθεσμου δανείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Attica Bank χρηματοδοτεί επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα και άυλα στοιχεία ενεργητικού ή/και μισθολογικές δαπάνες για την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας. Το ποσό του δανείου είναι εγγυημένο κατά 80%, με μειωμένο κόστος χρηματοδότησης και εξασφαλίσεις και η διάρκεια διαμορφώνεται από 3-10 έτη για τα επενδυτικά δάνεια και από 1-5 έτη για τα δάνεια βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, με 36 μήνες περίοδο χάριτος.

Η χρηματοδότηση παρέχεται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας με την επωνυμία «Development Law Financial Instrument Guarantee Fund (DeLFI GF)».